skip to Main Content
TEHNIČKA PODRŠKA: SVAKI DAN 0-24h011 / 322 19 49Viber: 060 322 19 49

Šta radi IT menadžer u jednom danu?

Vreme čitanja: 3 minuta

Iako je juče (opet) ostao prekovremeno, vaš IT menadžer je stigao na vreme na posao. Otišao je da uzme kafu, pa seda za svoj kompjuter misleći kako će danas imati više vremena da se posveti rešavanju pitanja oko sigurnosti mreže i podataka

Ali dok srče drugi gutljaj kafe, zvoni mu telefon. Jedan od kolega ima problema sa kompjuterom – odjednom mu se zacrnio ekran i svi podaci su nestali.

Oboje se nasmeju na uobičajeno pitanje „Da li si ga restartovao?“, a naš IT junak kreće do radnog mesta tog kolege znajući da ga već ta sitnica usporava.

Nakon uspešnog spašavanja vrednih Excel tabela, opet mu zvoni mobilni – jedan od štampača je ostao bez boje i na njemu je da promeni toner. Okreće očima da ga niko ne vidi i kreće prema štampaču. Iako još nije popio ni prvu, već zna da će mu trebati barem još dve kafe da preživi dan.

Prezauzetost IT sektora „nebitnim“ stvarima

Često se dešava da IT sektor veći deo svog vremena brine o manje bitnim procesima u preduzeću, pa ima manje vremena da se bavi svojim osnovnim poslom.

Jedan od čestih razloga zauzetosti IT sektora je i briga o celokupnom sistemu štampanja i arhiviranja dokumenata. Vi ćete kao generalni menadžer ovo možda primetiti tek kad, na primer, zatražite od IT sektora da osmisli softversko rešenje kojim se pravazilazi neki interni problem, dok će vam IT menadžer odgovoriti da nema dovoljno vremena da se posveti tome zbog čestih intervencija vezanih za štampač ili kopir aparat.

Neki od svakodnevnih poslova sa kojima bi se vaš IT sektor trebao susretati su:

  • zbunjenost cloudom
  • problemi sa hardverom i softverom
  • nedovoljna zaštita napajanja
  • ilegalni softver
  • loše sigurnosne strategije

U tom slučaju ne možemo da se ne zapitamo zašto biste ih onda još dodatno opterećivali kvarovima štampača?

Problemi sa štampačima i kako ih rešiti?

Činjenica da se čak 23% svih poziva upućenih vašem IT sektoru odnosi na štampače i vezane probleme, sugeriše da oni zaista nemaju vremena da se fokusiraju na celokupnu IT strategiju firme.

Važno je da svom IT sektoru oslobodite vreme kako bi mogli da uvode nove softvere i da se fokusiraju na efikasnost, jer vam jedino na taj način mogu uštedeti novac i vreme, a samim tim i povećati konkurentnost vaše firme.

Zato vredi razmisliti da li je MPS (Managed Print Services) outsourcing idealno rešenje za vas.

Brigo moja pređi na drugoga

Sad kad iz priloženog vidite šta sve radi IT menadžer u jednom danu, razmislite da jedan deo posla prenesete na nekog jednako stručnog ko se bavi specifičnim delom posla iz IT sektora.

Možete u potpunosti da upravljate procesima štampanja samo kada predate kontrolu i optimizaciju vašeg okruženja za štampanje nama – stručnjacima za kancelarijsku opremu, povezanost i tok rada. Tako zajedno unapređujemo vaše digitalno poslovanje, a dobijate sveobuhvatnu uslugu na jednom mestu.

Vaši zaposleni mogu nesmetano da završavaju zadatke u roku, bez zastoja štampača i nepotrebnog stresa, dok vaš IT sektor može da odahne i da radi svoj primarni posao koji vam zaista donosi profit.

Kontaktirajte nas za više detalja i sve vrste dogovora, a u međuvremenu saznajte potpuno BESPLATNO koliki su vaši trenutni troškovi štampanja dokumenata i koliko možete da uštedite na njima. Dovoljno je da popunite kratku procenu troškova i na mail dobijate detalje o vašim skrivenim troškovima štampe.

 

Da li se i vaš IT sektor bori sa sličnim problemima?

Direktor i specijalista za optimizaciju sistema štampanja dokumenata (MPS)

Pomaže kompanijama srednje veličine da uspostave punu kontrolu celokupnog sistema štampanja dokumenata i optimizuju potrošnju resursa. Više od 20 godina provedenih u IT branši i poznavanje mogućnosti širokog spektra kancelarijske opreme i softvera za upravljanje dokumentima, daje mu sposobnost da brzo prepozna ključne probleme kompanija i pruži efikasna rešenja za upravljanje procesima štampanja dokumenata.

Vordpres › Greška

Postoji kritična greška na vašem veb mestu.

Saznajte više o otklanjanju grešaka Vordpresu.