skip to Main Content
TEHNIČKA PODRŠKA: SVAKI DAN 0-24h011 / 322 19 49Viber: 060 322 19 49

Ažurirano: 27.07.2018.

Izuzetno nam je stalo da zaštitimo lične podatke naših posetilaca i korisnika. U ime našeg preduzeća “Image-Z d.o.o.” obavezujemo se da ćemo čuvati vašu privatnost poštujući Opštu regulativu o zaštiti podataka („GDPR“) koja je stupila na snagu 25.5.2018., kao i Regulativu o elektronskoj privatnosti („ePrivacy Regulation“).

Evo koje podatke sakupljamo i zbog čega su nam oni potrebni.

1. Podaci o ličnosti

Metapodaci

Naš websajt www.image.rs možete koristiti bez davanja ikakvih podataka o vašoj ličnosti. Putem našeg sajta mi prikupljamo samo sledeće metapodatke:

 • stranicu sa koje ste došli do našeg websajta,
 • datum i vreme posete,
 • količinu prenetih podataka,
 • status prenosa,
 • vrstu web pretraživača,
 • IP adresu,
 • operativni sistem,
 • jezik i verziju softvera pretraživača.

Vaša IP adresa se koristi kako bi Vam se omogućio pristup našem websajtu. Svi navedeni metapodaci se koriste za poboljšanje kvaliteta i usluga na našem websajtu tako što se analizira ponašanje korisnika.

Kontakt forma

Ukoliko koristite našu kontakt formu da nam pošaljete poruku, mi koristimo tražene informacije u obrascu da bismo vam odgovorili na pitanje i kontaktirali vas u vezi sa vašim upitom, kao i za slanje povremenih obaveštenja, ako ste se izjasnili da želite da ih primate.

Informacije koje nam ustupate preko naše kontakt forme nećemo obrađivati na bilo koji drugi način, niti deliti sa drugima.

Upitnik

Prilikom popunjavanja upitnika potrebno je da nam ostavite vaše podatke. Koristimo tražene informacije kako bismo vam mogli poslati personalizovanu procenu na mail i komunicirati sa vama po pitanju eventualnih daljih pregovora oko potecijalne saradnje.

Informacije koje nam ustupate preko naše kontakt forme nećemo obrađivati na bilo koji drugi način, niti ih deliti sa drugima.

Komentari

Ukoliko ostavite komentar na našem sajtu, prikupljamo podatke prikazane u formi za komentare, vašu IP adresu i niz korisnika korisničkog agenta za pomoć pri otkrivanju neželjene pošte.

Anonimni niz koji je kreiran sa vaše e-adrese (hash) može se ustupiti Gravatar servisu da bismo videli da li ga koristite. Politiku privatnosti Gravatar servisa možete videti ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon što odobrimo vaš komentar i on postane vidljiv na websajtu, takođe postaje vidljiva i vaša slika Gravatar profila.

Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica

Članci na našem vebsajtu mogu sadržati ugrađeni sadržaj kao što su video zapisi, slike, linkovi ka drugim sajtovima, itd. Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica se ponaša na isti način kao i da ste posetili drugi websajt.

Ovi websajtovi mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatna praćenja treće strane i nadgledati interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na toj web lokaciji.

2. Kolačići i druge tehnologije praćenje

Kolačići (Cookies)

Naš websajt koristi kolačiće. To su mali tekstualni podaci koji mogu biti sačuvani na vašem uređaju. Informacije koje kolačići sadrže olakšavaju vam navigaciju na Internetu.

Kolačići su vremenski ograničeni i rok trajanja im je 6 meseci nakon posete našem websajtu. Možete sprečiti čuvanje kolačića na vašem uređaju izmenom postavki vašeg pretraživača. Informacije o tome kako to uraditi možete pronaći u uputstvima proizvođača vašeg pretraživača.

Remarketing

Informacije koje su prikupljene korišćenjem kolačića mogu se koristiti za ponovno oglašavanje na Google AdWords-u i Facebook-u, odnosno za naše oglašavanje na drugim veb stranicama koje ćete posetiti.

Google, Facebook i treće strane prikazuju oglase na različitim web lokacijama i aplikacijama koje posećujete i koristite. Ovi oglasi se takođe zasnivaju na prethodnim posetama našem websajtu korišćenjem kolačića.

Možete prilagoditi sopstvene preferencije o Google i Facebook oglašavanju, pristupanjem sledećim stranama:

Možete u potpunosti odustati od ovakvog oglašavanja na osnovu svog prethodnog interesa postavljanjem podešavanja kolačića u internet pregledaču koji koristi korisnik.

3. Treće strane

Prenos pružaocima usluga

Mi angažujemo eksterne pružaoce usluga koji obrađuju podatke za nas, pružaju određene usluge, kao što su usluge vezane za vebsajt, marketinške usluge ili usluge IT podrške. Prilikom pružanja tih usluga, eksterni pružaoci usluga mogu imati pristup i obrađivati Vaše podatke o ličnosti.

Mi sarađujemo samo sa onim eksternim pružaocima usluga koji sprovode i primenjuju sve potrebne mere zaštite kako bi obezbedili privatnost i bezbednost vaših podataka o ličnosti.

Ostali primaoci

U saglasnosti sa merodavnim propisima o zaštiti podataka, mi možemo preneti podatke o ličnosti organima za sprovođenje zakona, državnim organima, pravnim savetnicima, eksternim konsultantima ili poslovnim partnerima.

4. Pravni osnov za obradu

Obradu Vaših podataka o ličnosti zasnivamo na sledećim pravnim osnovama:

 • Dali ste pristanak na obradu Vaših podataka u jednu ili više konkretnih svrha;
 • Obrada je potrebna za realizaciju ugovora u kojem ste jedna od strana ili radi preduzimanja koraka, na Vaš zahtev, a pre zaključivanja ugovora;
 • Obrada je potrebna zbog usaglašavanja sa zakonskim obavezama kojima podležemo;
 • Obrada je potrebna zbog zaštite vitalnih interesa – Vaših ili drugog fizičkog lica;
 • Obrada je potrebna zbog izvršenja zadataka koji se vrše u javnom interesu ili u okviru sprovođenja zvaničnih ovlašćenja koja su nam dodeljena;
 • Obrada je potrebna radi legitimnih interesa koje nastojimo da zaštitimo mi ili treća strana, osim kad nad takvim interesima pretežu Vaši interesi ili fundamentalna prava i slobode koja zahtevaju zaštitu podataka o ličnosti, naročito ako ste dete.

Dostavljanje Vaših podataka o ličnosti zahteva se zakonskim ili ugovornim obavezama ili je potrebno kako bi se stupilo u ugovor s nama ili kako biste primili naše usluge koje ste zahtevali ili ste jednostavno dobrovoljno tako odlučili.

Nedostavljanje Vaših podataka o ličnosti može dovesti do nepovoljnih aspekata za Vas, npr. nećete moći da primate naše usluge. Međutim, osim ukoliko se ne navodi drugačije, nepružanje Vaših podataka o ličnosti ne povlači sa sobom pravne posledice po Vas.

5. Koja su vaša prava? Kako možete da ih iskoristite?

Ako ste dali pristanak za prikupljanje, obradu i korišćenje Vaših podataka o ličnosti, možete opozvati taj pristanak u bilo kom trenutku. Možete se suprotstaviti korišćenju Vaših podataka o ličnosti za potrebe marketinga.

Takođe, imate pravo da:

 • tražite uvid u svoje podatke o ličnosti,
 • tražite ispravku Vaših podataka o ličnosti,
 • tražite brisanje Vaših podataka o ličnosti,
 • tražite ograničavanje obrade Vaših podataka o ličnosti,
 • tražite prenosivost podataka,
 • prigovorite obradi Vaših podataka o ličnosti,
 • se suprotstavite automatizovanom odlučivanju.

Kako biste iskoristili svoja prava, kontaktirajte nas. U slučaju prigovora, imate i pravo da uložite žalbu nadležnom nadzornom organu za zaštitu podataka.

6. Koliko dugo čuvamo Vaše podatke o ličnosti?

Vaši podaci o ličnosti zadržavaju se sve dok je to potrebno kako bismo Vam mogli isporučiti dogovorenu uslugu. Kad se naš odnos završi, ili ćemo obrisati Vaše podatke o ličnosti ili ih iskoristiti za svrhe marketinga i pronalaženja korisnika sa sličnim interesovanjima, a u sve u sklopu zakonskih propisa.

Možemo zadržati Vaše detalje za kontakt i interesovanje za naše proizvode ili usluge duži vremenski period ako nam je dozvoljeno da Vam šaljemo marketinške materijale.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa našom Politikom privatnosti, slobodno nas kontaktiraje.