skip to Main Content
TEHNIČKA PODRŠKA: SVAKI DAN 0-24h011 / 322 19 49Viber: 060 322 19 49

Koristi od optimizacije štampanja – kao i od dobrog espresa svakog jutra

Vreme čitanja: 2 minuta

Ponedeljak je ujutru, sastanak samo što nije počeo. Napetost se oseća u vazduhu. Tako je već neko vreme. Zaposleni započinju radne dane nervozni i napeti.

A sve što im je potrebno je samo malo dobrog espresa, ili efikasniji sistem štampanja. 

KAKO VAŠI ŠTAMPAČI MOGU DA UŠTEDE?

Prilikom korišćenja štampača i kopir aparata često se zanemaruje evidencija troškova i upravljanje istim. A upravo se praćenjem troškova može napraviti fina ušteda na godišnjem nivou. Sa dobrom strategijom i sa svesnim praćenjem procesa štampe svaka firma može da napravi veliku uštedu, a značajno se može i smiriti nepotrebna tenzija među zaposlenima. 

Šta sve zapravo podrazumeva optimizacija štampe i koje su koristi od toga?

  • Kapacitet tonera 

Kapacitet čega? O tim stvarima mnogima ne pada na pamet da razmišljaju. Uobičajeni problemi sa tonerima ukazuju na manji broj odštampanih strana od predviđenog zbog smanjenog kapaciteta tonera. Takođe, postoje situacije kada se štampači nepredviđeno kvare zbog lošeg kvaliteta ili nepropisnog rukovanja. 

Ako vi toga uopšte niste bili svesni. Ne brinite, niste jedini.

  • Planiranje troškova štampanja

Stvar je poprilično jednostavna, onaj ko ne meri troškove štampanja, ne može ih ni planirati.
Srećom neko drugi se bavi i merenjem i planiranjem.

  • Nema skrivenih troškova štampe

Optimizacija omogućuje softversko proaktivno praćenje celokupne flote štampača  bez zastoja, i u realnom vremenu, a menadžeri u firmama naših klijenata dobijaju konkretne mogućnosti da planiraju kako godišnje, tako i mesečne troškove štampe po sektorima, pa čak i po korisnicima.

  • Besplatni obračun kompletnih troškova štampe

Mnogi misle da se praćenje troškova štampe ogleda kroz trošak papira, tonera i servisa, ali to je samo mali deo sveobuhvatnog troška zbog čega mnogi nemaju celokupnu sliku o tome. 

Kompanije koje se profesionalno bave optimizacijom štampača na samoj lokaciji analiziraju kompletne tokove dokumentacije, korisnike štampača i kopir aparata i beleže sve ostale parametre neophodne za izračunavanje troškova štampe na datom mestu.

  • Ušteda novca i vremena zaposlenih!

Generalni i IT menadžeri uglavnom su veoma zauzete osobe, a briga o sistemima i procesima štampanja dokumenata predstavlja za njih dodatni problem i opterećenje. Optimizacija štampanja je od velike pomoći kako njima tako i celokupnim firmama jer imaju jednu veliku brigu manje. 

ZAKLJUČAK 

Dakle, sa optimizacijom procesa štampanja – pored gore navedenih pogodnosti – dobićete još i detaljne podatake kako bi se svi troškovi kroz vreme doveli na optimalan nivo, automatsko izveštavanje kroz definisane izveštaje prilagođene specifičnim zahtevima firme i korisnika, planiranje troškova sa odstupanjem do 10%, i IT tima koji se samo na ključne zadatke fokusira. 

Ako želite da saznate više, popunite besplatnu procenu štampe ovde i pogledajte kako možete da smanjite troškove i povećate produktivnost istrovremeno.

Direktor i specijalista za optimizaciju sistema štampanja dokumenata (MPS)

Pomaže kompanijama srednje veličine da uspostave punu kontrolu celokupnog sistema štampanja dokumenata i optimizuju potrošnju resursa. Više od 20 godina provedenih u IT branši i poznavanje mogućnosti širokog spektra kancelarijske opreme i softvera za upravljanje dokumentima, daje mu sposobnost da brzo prepozna ključne probleme kompanija i pruži efikasna rešenja za upravljanje procesima štampanja dokumenata.

Vordpres › Greška

Postoji kritična greška na vašem veb mestu.

Saznajte više o otklanjanju grešaka Vordpresu.